SC Heerenveen geklopt door AZ

87062fbe796ddc03c12576df003df13d_wpicture1_1.jpg
87062fbe796ddc03c12576df003df13d_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - SC Heerenveen heeft in Alkmaar zaterdag met 4-1 verloren van landskampioen AZ. Bij Heerenveen maakte doelman Henk Timmer zijn debuut.
De 38-jarige doelman die onder meer bij AZ en Feyenoord onder de lat stond moet het keepersprobleem bij Heerenveen oplossen.
De routinier kon niet voorkomen dat Maarten Martens, Mounir El Hamdaoui, Jeremain Lens en invaller Brett Holman voor de Alkmaarders doel troffen. Filip Djuricic scoorde voor Heerenveen. Hoewel AZ de wedstrijd domineerde, had Heerenveen bij een 2-1-stand wel kansen gekregen om op gelijke hoogte te komen. De vrijstaande Djuricic schoot de bal echter op de lat en invaller Paulo Henrique miste kort na rust een opgelegde mogelijkheid. Gerald Sibon kon zij goede prestaties van de afgelopen weken niet voortzetten. De Dalenaar, die in de basis begon, werd na de pauze op eigen verzoek gewisseld. Hij begon niet fit aan de wedstrijd.
Trainer Jan Everse die in Alkmaar Dingsdag aan de kant liet en Popov een nieuwe kans gaf, wordt er bijna een beetje moedeloos van de manier van verdeeigen. 'Je kunt wel wisselen, maar iedere keer gaat er weer een ander in de fout.?? Pluspunten waren er ook. Everse had gezien dat Breuer en Popov het moeilijk hadden, maar vond dat Janmaat en Bak-Nielsen goed op de been waren gebleven. 'Dat is positief.'

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl