Duizenden banen op de tocht in noordelijke bouwsector

ASSEN - In de noordelijke bouwsector verdwijnen de komende jaren nog eens 3000 tot 4000 banen, verwacht de vereniging van bouwbedrijven Bouwend Nederland.
Volgens de Conjunctuurpeiling Nederland (Coen) herstelt de economie in Noord-Nederland zich langzamer dan in de rest van het land.
Bouwondernemers in het Noorden zijn veel somberder over de toekomst dan hun collega's in de rest van het land. Sneeuw en vorst zorgden ervoor dat veel bedrijven hun werk niet konden doen. Ondernemers in andere sectoren hebben het ook nog steeds moeilijk. De meeste bedrijven in het Noorden verwachten in het eerste kwartaal van dit jaar een omzetdaling.
Binnen het totale noordelijke bedrijfsleven rekent een derde van de ondernemingen in het eerste kwartaal van 2010 uit te komen op een omzetdaling. En 20 procent van de noordelijke bedrijven bedrijven verwacht te moeten snijden in het personeelsbestand.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl