Truc Stegeman werkt niet op Eelde

EELDE - Het is op Groningen Airport Eelde niet mogelijk met nep-explosieven in de vorm van een fles met een vloeistof in een vliegtuig te komen.
Wat journalist Alberto Stegeman wel lukte op Schiphol, kreeg hij in Eelde niet voor elkaar, zo meldde hij zelf in een uitzending op SBS6.
Zondagavond was te zien dat hij op Schiphol een liter vloeistof aan boord bracht van een vliegtuig naar Londen. Vandaar reisde hij naar de VS. Stegeman kocht tax-free een fles drank en verwisselde die met een identieke fles met een andere vloeistof, die hij daarna in de winkel liet sealen. Hij hoefde op weg naar de tax-free-winkel alleen zijn paspoort te laten zien en werd verder niet gecontroleerd, zodat de fles ook niet werd gevonden.
Toen hij aan boord ging werd hij streng gecontroleerd, ook omdat hij herkend werd. Maar in de gesealde tas werd niet gekeken. Ook collega's kregen zo flessen aan boord. De truc bleek niet te werken in Eelde, omdat daar de volledige controle al plaatsvindt, voordat tax-free-artikelen gekocht kunnen worden.
De procedures voor de beveiliging op Schiphol worden tegen het licht gehouden. Dat meldt een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) maandag. Diverse kamerleden stellen vragen aan de verantwoordelijke minister.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl