FC Emmen krijgt te weinig in Roosendaal

VOETBAL - FC Emmen heeft maandagavond met 1-1- gelijk gespeeld tegen RBC in Roosendaal.
Een puntendeling waar de thuisploeg het meest gelukkig mee kon zijn na negentig minuten, want Emmen dicteerde lange tijd de wedstrijd.
Met name in de eerste helft speelde de ploeg van trainer Harry Sinkgraven sterk, wat resulteerde in een vijftal goede mogelijkheden, maar scoren lieten de Drenten na. Het dichtste bij een treffer waren Hans Denissen en Xander Houtkoop. Denissen raakte - met zijn inmiddels fameuze vrije bal - de paal en Houtkoop zag zijn schot gekeerd worden door RBC-doelman Christianen.
Na rust werd de thuisploeg iets sterker, met name door een wisseling in het elftal waardoor Emmen-verdediger Leonardo niet meer naar hartelust kon opkomen. De Braziliaan kreeg namelijk de bewaking over Remacle - de gevaarlijkste man aan de kant van RBC. De eerste kans in het tweede bedrijf was ook voor de oranjehemden, maar FC Emmen-doelman Zeinstra lag Brabants succes in de weg,
In de 59e minuut kwam Emmen op voorsprong. Ietwat gelukkig rolde de bal via Ruud ter Heide voor de voeten van de volledig vrijstaande Roy Stroeve en de aanvoerder wist wel raad met dit buitenkansje. Maar heel lang kon Emmen niet genieten van de 0-1 voorsprong, want amper acht minuten later viel de gelijkmaker. Het was RBC-invaller Chery die met zijn eerste balcontact Zeinstra wist te kloppen vanaf zestien meter. Na die goal probeerde Emmen nog wel, maar echt grote, uitgespeelde kansen kwamen er niet meer.
Door het gelijke spel blijft Emmen 16e in de Jupiler League, met 27 punten uit 28 duels. Hekkensluiter FC Oss pakte maandagavond de volle winst bij FC Dordrecht en heeft nu 21 punten, maar dan uit 27 wedstrijden.