Olifantje in Emmen geboren

PROVINCIE - EMMEN - In het dierenpark in Emmen is een olifantje geboren. Het is een jongetje van 125 kilo. De moeder van het olifantje is Htoo Khin Aye. Zowel moeder als zoon maken het goed.
. Het gewicht van de flink uit de kluiten gewassen baby-olifant wordt geschat op zo?n 125 kilo. De kleine wordt goed in de gaten gehouden door zijn moeder, grote zussen en tantes en lijkt zich prima thuis te voelen in de kudde.
Htoo Khin Aye is een zeer ervaren moeder, want ze heeft al drie dochters en twee zoons grootgebracht. Daarom wordt ervan uitgegaan dat het ook met haar zesde baby wel goed zal komen.
In Dierenpark Emmen zijn tot nu toe 21 olifantjes geboren, waaronder maar liefst 17 mannetjes. Htoo Khin Aye neemt met haar drie dochters dus een bijzondere positie in de kudde in. De olifantenfamilie in Emmen bestaat nu uit 15 olifanten en is daarmee de grootste van Europa.
(foto's: dierenpark Emmen/Harm Meter/RTV Drenthe)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl