Aanvullende kamervragen over Diogenes in de Groeve

ASSEN - Noordelijke PvdA-Tweede Kamerleden Agnes Wolbert uit Annen en Marjo van Dijken uit Groningen hebben aanvullende kamervragen gesteld over het tweede rapport over zorginstelling Diogenes in de Groeve.
Vorig jaar bleek al dat de zorg voor de 12 verstandelijk gehandicapte bewoners zwaar te wensen overliet. Er was zelfs sprake van een regime met lijfstraffen en intimidatie. Dat laatste is verbeterd, maar maar de zorg is er wel ondermaats. In het tweede rapport heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg de instelling zwaar bekritiseerd. Over een half jaar bekijkt de inspectie de zaak opnieuw. De twee noordelijke kamerleden pleiten voor een eerdere toets en leveren kritiek op de Raad van Commissarissen. Deze zou niet daadkrachtig optreden.
De Groningse PvdA-politica Marjo van Dijken keert overigens na de verkiezingen niet terug in de Tweede Kamer. Het kamerlid heeft gezondheidsklachten.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl