Heren E&O naar halve finale beker

Johan Bos.mp3
HANDBAL - De heren van E&O hebben de halve finale bereikt van het nationaal bekertoernooi.
De ploeg van trainer Peter Portengen won in de kwartfinale de uitwedstrijd tegen Quintus uit Kwintsheul met 32-28. Bij rust stond het nog 15-14 voor de thuisploeg. Maar in het eerste kwartier van de tweede helft stelden de Emmenaren orde op zaken.
Vooral door een sterke dekking en een uitblinkende keeper Johan Bos nam E&O in het eerste kwartier na rust een voorsprong van 25-19. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Bij E&O ontbrak de gehele rechteropbouw. Naast de vertrokken Iso Sluiters waren Remco Hagen, Sonni de Jonge en Niek Bezoen vanwege blessures niet beschikbaar.
Topscorers bij E&O waren Joeri Verjans met 10 treffers en Jan Gerald Mulder scoorde acht keer. Afgelopen weekend wonnen de Emmenaren ook al het competitieduel tegen Quintus. Toen was het verschil echter maar een doelpunt. De tegenstander in de halve finale van het bekertournooi is nog niet bekend.