Weer brand in Veendam

7c3b9f03f7d9ad16c12576e9002fd31e_wpicture1_1.jpg
7c3b9f03f7d9ad16c12576e9002fd31e_wpicture1_1.jpg
VEENDAM - Weer een grote brand aan de Kerkstraat in Veendam. Dinsdagavond even na 22.
00 uur brak er brand uit in een winkel, op steenworp afstand waar vorige week maandag de branden uitbraken waarbij een Veendammer brandweerman om het leven kwam.
Bewoners van bovenliggende woningen werden geëvacueerd. Volgens de brandweer ziet het er naar uit dat de brand aan de achterzijde van de winkel is ontstaan. Vermoedelijk gaat het om brandstichting.
De omwonenden zijn verontrust door de vele branden. Voor het brandweerkorps van Veendam was het een zware opgave. Ze waren na de tragische gebeurtenis van vorige week maandag net maandag weer actief en werden dus nu weer bijna op dezelfde plaats met de branden geconfronteerd.
De gemeente Veendam plaatst extra lampen en camera's in de binnenstad als reactie op de drie grote branden die de afgelopen week in het centrum hebben gewoed. Van twee branden is zeker dat ze zijn aangestoken. Dat heeft burgemeester Ab Meijerman woensdag gemeld tijdens een persconferentie op het gemeentehuis.
Ook de politie treft extra maatregelen en stelt een staf samen van tien mensen die als belangrijkste taak krijgt de dader of daders op te sporen en nieuwe branden te voorkomen. Ook blijven er intensieve surveillances plaatsvinden in het centrum van Veendam. Daarvoor worden de komende dagen ook stadswachten ingezet.
Eerder werd het opsporingsteam van de politie al vergroot tot 44 mensen. Bij een van de branden vorige week kwam een brandweerman om het leven. De gemeente Veendam organiseert woensdagavond een bijeenkomst voor alle bewoners van de stad om de maatregelen toe te lichten. Meijerman stelt dat 'de onrust groot is in Veendam. Mensen zijn echt bang.'
De burgemeester en de politie nemen nadrukkelijk het woord pyromaan niet in de mond. Zij willen ook niet bevestigen dat de branden door dezelfde dader gepleegd zijn. Wel zijn in elk geval de twee branden van vorige week aan de achterkant van het pand aangestoken. Dit zou ook het geval zijn geweest met eerdere branden die de stad teisterden. De camera's worden ook vooral gericht op de achterzijdes van panden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl