Actie tijdens boomfeestdag in Kyllotsbos in Smilde

SMILDE - De boomfeestdag in het Kyllotsbos in Smilde is woensdag verstoord door actievoerders, onder leiding van Charles de Haas uit Smilde.
De actievoerders protesteren tegen nieuwbouw in het beukenbos. Met een rood lint werd het terrein afgezet en met spandoeken met de tekst 'Handen af van het Beukenbos' werd hun ongenoegen kenbaar gemaakt. In het provinciehuis ontdekte De Haas een kaart met twee ingetekende nieuwe woningen in het Kyllotsbos. Volgens De Haas hebben vragen van zijn partij gemeentebelangen in de gemeenteraad niets uitgehaald en ontkent wethouder Bolhuis ten onrechte dat er plannen zijn voor nieuwbouw in het bos.
Wethouder Bolhuis kon de actie van Charles de Haas tijdens de feestelijke boomfeestdag niet waarderen. Volgens Bolhuis is er geen sprake van dat er woningbouw gaat plaatsvinden in het Kyllotsbos. De tekeningen waarover Charles de Haas protesteert, zou gaan om woningbouw buiten het bos aan de Suermondsweg.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl