Dubbele belangen FC Emmen in derby

VOETBAL - De belangen zijn groot voor FC Emmen in de thuisderby tegen Veendam vrijdagavond.
Enerzijds kan de ploeg van trainer Sinkgraven zich definitief veilig spelen, anderzijds lonkt er bij winst een spannend slot in de strijd om de vierde periodetitel. Emmen staat in die laatste periode op de derde plaats en als de uitslagen van de concurrenten een beetje gunstig uitvallen, dan zit er misschien nog wel een toetje in het verschiet voor de Drenthen.
Sinkgraven heeft wel wat personele problemen. Rahim en Leonardo zijn beide geblesseerd. Rahim heeft last van zijn rug en Leonardo kampt met ribproblemen, al kan de Braziliaan mogelijk wel invallen. Michel Poldervaart begint als rechtervleugelverdediger in het team dat in vergelijking met afgelopen maandag bij AGOVV verder ongewijzigd is. Wel terug op de bank keert Erwin Buurmeijer, die weer fit genoeg is voor het duel tegen zijn oude club.
FC Emmen hoopt zich in tegen Veendam te revancheren voor de nederlaag eerder dit seizoen in Veendam en ook voor het verloren duel van afgelopen maandag in Apeldoorn. "Bovendien willen we ons thuispubliek ook spektakel bieden, want echt overtuigend was het na de winterstop in thuiswedstrijden nog niet", aldus Harry Sinkgraven.
Het duel tussen Emmen en Veendam begint om 20.00 uur en staat onder leiding van Dick van Egmond. De wedstrijd kunt u natuurlijk weer live volgen op Radio Drenthe.
Opstelling FC Emmen: Zeinstra; Poldervaart, Fischer, Zimmerman en De Vries; Van der Ven, Ripson en Stroeve; Denissen, Ter Heide en Houtkoop

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl