Late treffer Stroeve bezorgt Emmen punt in derby

VOETBAL - FC Emmen heeft de derby tegen de BV Veendam met 2-2 gelijk gespeeld.
In een matig duel leek de thuisploeg aan het kortste eind te trekken, maar drie minuten voor tijd zorgde aanvoerder Roy Stroeve toch nog voor de gelijkmaker. Met die puntendeling kon Emmen achteraf wel leven. De gasten kregen over negentig minuten de betere kansen en hadden eigenlijk de wedstrijd bij de stand van 1-2 kunnen beslissen.
FC Emmen en Veendam maakten er niet echt een geweldige voetbalavond van. Het niveau was laag en vooral de eerste helft kende bovendien een ongekende matheid voor een 'burenruzie'. Emmen begon nog redelijk, maar Veendam bleef gemakkelijk overeind en voetbalde iets gemakkelijker, met een uitblinkende Paul Matthijs in het hart van de verdediging.
Aanvallend stelde ook de formatie van trainer Joop Gall teleur, maar een zondagschot van Van der Laan trof halverwege de eerste helft toch doel: 0-1. Tien minuten daarvoor had Xander Houtkoop overigens al een grote kans om Emmen op voorsprong te zetten, maar zijn schot werd gekeerd door Veendam-doelman Van der Vlag.
In de tweede helft begon Emmen - met Anton Jongsma in de ploeg voor Hans Denissen - scherper en binnen vier minuten viel de logische gelijkmaker. Een corner van Poldervaart werd binnengekopt door Guus de Vries. Maar in plaats van die ingezette lijn door te trekken viel Emmen weer ver terug.
Veendam werd gevaarlijker en na drie grote kansen te hebben gemist kwamen de Groningers via Hemmen toch op 1-2. Dat leek ook de eindstand te worden, tot drie minuten voor tijd toen FC Emmen weer een corner mocht nemen via Michel Poldervaart. Roy Stroeve schoot binnen en zorgde toch nog voor gejuich in het Univé-stadion.
Door het gelijke spel staat FC Emmen acht punten boven de degradatiestreep en dat met nog vijf duels voor de boeg.
(foto's Bennie Wolbers)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl