Belangrijke zege Heerenveen op NEC

cf4ea89ffe4d069fc12576ec002b883e_wpicture1_1.jpg
cf4ea89ffe4d069fc12576ec002b883e_wpicture1_1.jpg
VOETBAL - Dankzij twee treffers van Drent Gerald Sibon en twee treffers in blessuretijd heeft Heerenveen vrijdag NEC met 4-1 verslagen.
Het regende in de openingsfase kansen voor NEC, omdat Heerenveen nerveus verdedigde. De Nijmeegse bezoekers kwamen via John Goossens nog wel op voorsprong, maar nog voor de pauze maakte Sibon uit een strafschop gelijk, nadat Roy Beerens in het strafschopgebied was neergelegd. Kort na rust maakte Sibon op gelukkige wijze zijn tweede door een afgeketste bal binnen te tikken.
Daarna stond Heerenveen vooral door veel hoekschoppen onder zware druk en moest doelman Timmer een serie prima reddingen verrichtingen. Hij werd dan ook tot 'man van de wedstrijd' uitgeroepen. Maar de verdiende gelijmaker bleef uit en Heerenveen verzuimde de vele counters goed uit te voeren, zelfs een situatie met 3 aanvallers tegenover 1 verdediger werd niet uitgespeeld.
In blessuretijd kreeg Heerenveen uit weer zo'n tegenstoot nogmaals een strafschop, nadat Jeffrey Sarpong invaller Hernan Losada onderuit trok. Sarpong kreeg rood, trainer Wiljan Vloet werd door Roelof Luinge naar de tribune gestuurd. Omdat Gerald Sibon al was gewisseld, hij kreeg een staande ovatie, mocht Michel Breuer de strafschop nemen: 3-1. Samir Fazli, de vervanger van Sibon, maakte daarna nog het Friese kwartet vol.
NEC moet zich na de vijfde nederlaag op rij inmiddels weer zorgen gaan maken.Heerenveen is door de zege voorlopig uit de gevarenzone. Het doelpunt waarmee Gerald Sibon sc Heerenveen op een 2-1 voorsprong zette, was de honderdste competitietreffer van de spits op de Nederlandse voetbalvelden. Sibon is na de winterstop opmerkelijk productief. De centrumaanvaller trof de afgelopen maanden al negen maal doel voor sc Heerenveen en is met dat aantal clubtopscorer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl