Weer auto in brand in Veendam

ddbf125a4d2cc8eec12576ec002b8563_wpicture1_1.jpg
ddbf125a4d2cc8eec12576ec002b8563_wpicture1_1.jpg
VEENDAM - Aan de Schoenerstraat in Veendam heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een auto in brand gestaan. Dat heeft de hulpverleningsdienst Groningen gemeld.
Het was de derde nacht op rij dat de

brandweer in het Groningse stadje moest uitrukken.
Hoe groot de schade aan het voertuig precies is en of er tekenen waren van brandstichting, kon een woordvoerster nog niet zeggen. Wel zei ze dat de brandweer er snel bij was. Ook burgemeester Meijerman was aanwezig om de brand in ogenschouw te nemen.Hij kondigde in de loop van zaterdag een noodverordening af. Niemand mag er meer rondlopen met voorwerpen die kunnen worden gebruikt om brand te stichten, zoals brandbare en brandversnellende vloeistoffen, brandlonten, brandontstekers of molotovcocktails.
Als er een redelijk vermoeden bestaat dat iemand zulke spullen bij zich heeft, kan de politie hem of haar preventief fouilleren door bijvoorbeeld te vragen een tas te openen. Iedereen is verplicht hieraan mee te werken, zo heeft de gemeente zaterdag gemeld. De noodverordening geldt sinds vrijdagavond. De burgemeester heeft de extra maatregel genomen in de hoop daarmee de maatschappelijke onrust over de branden weg te nemen.
In Veendam is waarschijnlijk een pyromaan actief. In de afgelopen twee weken gingen drie winkelpanden in vlammen op. In alle gevallen gaat de politie ervan uit dat de branden zijn aangestoken. Bij één van de vuurhaarden, vorige week maandag, kwam een brandweerman om het leven.
In de nacht van donderdag op vrijdag brandden twee auto's uit die stonden geparkeerd naast een huis aan de Marne, een straat die net als de Schoenerstraat in een woonwijk ligt. De nacht daarvoor ging een caravan in de vuurzee verloren en verschroeide een rijtje coniferen. Of dat allemaal aan de pyromaan toegeschreven kan worden, is nog onduidelijk.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl