Rel rond boerderij in Wapserveen

WAPSERVEEN - Een boerderij in Wapserveen staat deels op instorten en toch waren er volgens een controleur van de Vereniging Eigen Huis helemaal geen problemen.
Marius Hagen en Linda Cerneüs uit Wapserveen kochten een boerderij uit 1852. Ze wonen er nu bijna drie jaar. Ze willen een 'bed en breakfast' opzetten. Het eerste van vier appartementen is inmiddels klaar. Maar vervolgens bleek dat er veel mis is met de constructie van het dak. Een schoorsteenveger wees op de gebreken, die de controleur van Eigen Huis blijkbaar gemist had. Deskundigen stelden vast dat de boerderij feitelijk op instorten staat en inmiddels worden de gescheurde muren gestut.
De eigenaren stellen Eigen Huis aansprakelijk voor alle schade en vinden dat de verzekeraar van Eigen Huis moet uitbetalen, om de boerderij nog te kunnen redden. De vereniging Eigen Huis is inmiddels bereid tot overleg, maar wel nadat het TV-programma 'Kat in de zak' van RTL op de affaire dook.
(foto's uit beelden RTL)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl