Wethouder Emmen hoopt op panda's

EMMEN - Wethouder Gezienus Evenhuis van Emmen steunt het idee om reuzenpanda's naar het Dierenpark Emmen te halen. Dat bleek in het radioprogramma Cassata, waarin hij deel uitmaakt van een radioforum.
Commissaris van de koningin Jacques Tichelaar probeert volgende maand tijdens een reis door China contacten te leggen om reuzenpanda's naar Dierenpark Emmen te halen. Deze zeldzame beren zijn maar in drie Europese dierentuinen te zien, namelijk in Berlijn, Wenen en Madrid.
De Partij voor de Dieren is tegen het opsluiten van dieren in dierentuinen. Tweede Kamerlid Esther Ouwehand stelt vragen aan demissionair minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuurbeheer en Voedselkwaliteit.
Wethouder Evenhuis stelt dat de partij voor de Dieren geen alleenrecht heeft om op te komen voor dierenwelzijn. Hij ziet de komst van panda's naar Emmen juist als een belangrijke educatieve bijdrage tot behoud van de reuzenpanda's die ook nog eens symbool staan voor het werk van het Wereld Natuur Fonds. Hij kreeg zaterdag bijval van forumlid Margreeth Smilde, lid van de Tweede Kamer voor het CDA.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl