Motorproject Poortenaar voltooid

ASSEN - De verlaagde motorfiets, de Yamaha XT 660 Limited voor 'kleine man' Leendert Poortenaar is zaterdag in Assen onthuld en aan de nieuwe eigenaar overhandigd.
Motorliefhebbers Leendert en Ria Poortenaar uit Brabantse Deurne kunnen vanwege hun geringe lichaamslengte (128 en 120 cm) niet op een gewone motor rijden. Daarom bouwden Rob Janssen en Richard Vreenegoor van de projectgroep 'Motor Mobiliteit voor Gehandicapten' uit Assen een motor op maat voor hen. Een uitdagende, maar technisch bijna onmogelijke klus, die door deze motoraanpassers toch deze week succesvol wordt afgerond. Zij werden, waar nodig, terzijde gestaan door een heel team van specialisten en sponsors uit het motorvakgebied.
De afgelopen maanden zond RTV Drenthe met enige regelmaat updates uit over de vorderingen van Project Poortenaar. De cameraploeg met verslaggever Rik Hovingh volgde de bouwers, de motor en Leendert en Ria zo'n beetje door het hele land. Inmiddels is de motor bijna klaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl