Fouten bij tellen van stemmen in Emmen

EMMEN - Bij het tellen van de stemmen na de gemeenteraadsverkiezingen in Erica zijn fouten gemaakt.
Kandidaat 10 van Wakker Emmen Denise Woelders kreeg op een stemburo in Erica 0 stemmen, terwijl ze wist dat op dat stembureau familieleden op haar gestemd hadden. Na hertelling van vier stemburo's in Erica bleek Woelders in totaal 78 stemmen te kort te komen. Daarmee heeft ze onvoldoende stemmen om met voorkeursstemmen in de raad te komen. Toch vindt Woelders het een rare fout. Haar collega Jans van Wijk ontdekte de fout, toen hij zag dat hij in Erica 74 stemmen zou hebben gehaald. Van Wijk komt niet uit Erica en heeft er ook geen familie, daarom vermoedde hij al fouten bij het tellen.
Burgemeester Bijl vindt het vervelend dat er fouten zijn gemaakt bij het tellen van de stemmen. Hij wil niet garanderen dat het bij andere stembureaus wel goed is gegaan, maar de gemeenteraad heeft de uitslag rechtmatig verklaard en daar blijft het dan bij. Hij ziet er dan ook geen aanleiding voor om de stemmen van andere bureaus te gaan hertellen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl