Nascheiding plastic in Wijster

WIJSTER - Vuilverwerker Attero in Wijster heeft maandagmiddag een installatie in gebruik genomen om kunststoffen uit afval te scheiden.
De openingshandeling werd verricht door burgermeester Jan Boertjes van Midden-Drenthe.
Gemeenten zijn sinds 1 januari verplicht om plastic uit afval te scheiden om het te recyclen. Dat kunnen ze zelf doen of via een installatie nadat alle afval is ingezameld. Drie van de twaalf Drentse gemeenten, waaronder Midden-Drenthe, hebben ervoor gekozen om de kunstoffen achteraf uit het vuil te halen en dat kan nu dus ook in Wijster.
24 Limburgse gemeenten zouden willen dat ze zo'n installatie hadden. Ze voelen niets voor bronscheiding, en hebben daarom een beperkte proef met nascheiding uitgevoerd. Het achteraf scheiden van plastic uit het afval is efficiënter en veel goedkoper dan het laten scheiden van plastic door burgers zelf, is de uitkomst. Het achteraf scheiden van plastic bespaart de gemeenten bijna 6 miljoen euro.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl