5000 bezoekers open dag Diaconessenhuis Meppel

MEPPEL - Met ongeveer 5.000 bezoekers is de open dag van het ziekenhuis in Meppel bijzonder geslaagd.
De operatiekamers, het mortuarium, de psychiatrische afdeling, de gipskamer en de afdeling Revalidatie. Het zijn een paar voorbeelden van goed bezochte afdelingen.
Alle ruim veertig afdelingen van het Diaconessenhuis konden zaterdag op het enthousiasme van de bezoekers rekenen. Vooral op de berenroute voor kinderen liep het storm. Vele knuffels verlieten geflitst, gegipst en geprikt het ziekenhuis. Ruim tweehonderdvijftig vrijwilligers maakten de open dag in Meppel tot een succes. Zo vaak krijg je niet een kijkje achter de schermen van de operatiekamers.
Veel bezoekers lieten deze kans niet aan zich voorbij gaan. De medewerkers van het Diaconessenhuis legden uitgebreid uit hoe de verschillende instrumenten werken. En de echte liefhebber mocht zelf de operatie-instrumenten ter hand nemen. Ook de leerlingen van basisschool Oosterboer in Meppel genoten van de rondleiding. 'Een bijzondere ervaring die we graag met de hele klas wilden delen', aldus de docent van groep zeven.
foto's Daan Prest

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl