Asser college zonder CDA

Verslaggever Mark Dijkhuis bij de bekendmaking.mp3
PROVINCIE - ASSEN - PvdA, VVD, D66 en Christenunie vormen het nieuwe college van burgemeester en wethouders van Assen. Daarmee hebben de partijen met 21 zetels een forse meerderheid.
Er komen vijf fulltime-wethouders, in plaats van vier omdat Assen de komende jaren een zware agenda heeft. Zo moet er 15 miljoen euro bezuinigd worden en het ambitieuze miljoenenplan de Florijnas moet worden uitgevoerd. De PvdA levert twee wethouders, 1 daarvan is in elk geval Jaap Kuin. Voor de VVD is Henk Matthijsse wethouder, voor D66 Maurice Hoogeveen en Alex Langius voor de Christenunie. Over de tweede PvdA-wethouder beraadt de fractie zich nog.
Het CDA in Assen is onaangenaam verrast over het nieuwe college met PvdA, VVD, D66, Christenunie. Voor het eerst in 60 jaar valt het CDA in de provinciehoofdstad buiten de coalitie. Voor CDA-fractievoorzitter Agnes Mulder is volstrekt onduidelijk wat hiervan de reden is. De PvdA heeft telefonisch laten weten dat dit te maken heeft met de behoudende opstelling over de Florijnas-plannen en een nieuw openluchtzwembad. Maar Mulder bestrijdt dat. Zij is boos over de manier waarop het CDA als betrouwbare coalitiepartner nu zomaar wordt afgeserveerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl