Ronde van Drenthe onderdeel Drents Olympisch Plan 2028

WIELRENNEN - De Ronde van Drenthe wordt dit jaar verreden in het kader van het Drents Olympisch Plan 2028. Dat heeft de organisatie besloten met instemming van de UCI en de KNWU.
De Ronde van Drenthe, die dit jaar voor de vijftigste keer wordt verreden, krijgt een andere opzet dan aanvankelijk de bedoeling was. De profs rijden de "Hel van het Noorden" op zaterdag 10 en zondag 11 april. Het is echter geen tweedaagse etappekoers. Tijdens deze speciale jubileumeditie worden twee 1.1 wedstrijden verreden. Op zaterdag de Albert Achterhes Profronde en op zondag Dwars door Drenthe. Elke dag heeft een winnaar. Na afloop van beide dagen wordt een overkoepelend Drentheklassement opgemaakt.
Zaterdag 10 april is Hoogeveen start- en finishplaats. In het parcours zijn 11 gemeenten opgenomen. Zondag 11 april wordt gestart in Meppel en de koers eindigt in Hogeveen. Deze opzet past volgens de organisatie heel goed in het Drents Olympisch PLan 2028, want de renners koersen door bijna alle gemeenten in de provincie. Het evenement is in een halve eeuw uitgegroeid tot een toonaangevende klassieker in Nederland en wordt door de nu gekozen opzet breed gedragen in heel Drenthe.
De dames komen drie keer in actie. Op donderdag 8 april staat de Drentse 8 van Dwingeloo op het programma en op zaterdag 10 april de Wereldbekerwedstrijd, met start en finish in Hoogeveen. Zondag 11 april wordt de driedaagse afgesloten met de Eurocup, met als startplaats Coevorden. De finish is in Hoogeveen.
Overigens heeft de organisatie heel veel hinder ondervonden van de winterperiode. Want door de strenge vorst zijn veel wegen beschadigd en moeten worden opgeknapt, waardoor de organisatie steeds weer op zoek moet naar alternatieve routes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl