E&O zet forse stap richting finale om landstitel

HANDBAL - De heren van E&O hebben door de 31-27 thuisoverwinning op Aalsmeer een belangrijke stap gezet richting de finale om het landskampioenschap.
De formatie van trainer/coach Peter Portengen staat met nog vier duels te gaan drie punten voor op BEVO uit Panningen en vier op Aalsmeer. Volendam gaat nog altijd aan de leiding in de kampioenspoule. Zij wonnen zaterdag met 35-24 van Quintus en staan één punt boven E&O.
De mannen van Portengen - met Joeri Verjans weer terug na zijn schorsing - legden de basis voor de zege tegen de regerend landskampioen in de eerste tien minuten. E&O verdedigde sterk en geconcentreerd en was in de afluiting uiterst effectief. Binnen tien minuten was het 6-2 voor de thuisploeg. Die voorsprong van vier punten werd vrijwel de gehele eerste helft behouden, al kwam Aalsmeer drie keer terug tot drie punten dankzij vooral hoekspeler Jeffrey Boomhouwer. De de rust werd bereikt met 17-12, door de zesde treffer van Joeri Verjans.
Na rust was de eerste score weer voor E&O en opnieuw was Verjans de maker. Aalsmeer knokte voor wat het waard was, maar de ploeg bleek geen schim meer van de formatie die vorig jaar kampioen werd. Met name in de opbouwrij missen de Noord-Hollanders de nodige routine en schotkracht. E&O bleef vrij simpel overeind in het tweede half uur. De voorsprong liep zelfs nog op tot maximaal acht punten. Dat het uiteindelijk nog 31-27 werd was een minpuntje voor de ploeg van Portengen, maar dat minpuntje was na afloop heel snel vergeten.
Doelpuntenmakers voor E&O waren: Joeri Verjans 13, Jan Gerald Mulder 5, Tommie Falke 4, Leon van Schie 3, Elgar Feddema 3, Erik Huizing 2 en Karim Tamim 1
Uitslagen kampioenspoule:
E&O - Aalsmeer 31-27
Volendam - Quintus 34-25
BEVO - Limburg Lions 32-30
Stand:
1. Volendam 6-15
2. E&O 6-14
3. BEVO 6-11
4. Aalsmeer 6-10
5. Limburg Lions 6-4
6. Quintus 6-3
(eerste twee ploegen plaatsen zich voor de finale om het landskampioenschap)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl