FC Emmen veilig na winst op Eagles

VOETBAL - In de Jupiler League heeft FC Emmen zich via een 0-2 uitzege op GA Eagles veilig gespeeld. Na een 0-0 ruststand, sloegen de Emmenaren in de tweede helft toe.
Roy Stroeve bracht een kwartier voor tijd de 0-1 op het scorebord en in blessuretijd stelde Erwin Buurmeijer op aangeven van Xander Houtkoop de overwinning veilig.
Ruud ter Heide wist in de 15e minuut al te scoren, maar maakte even daarvoor volgens arbiter Jeroen Sanders hands. Hans Denissen was even later namens Emmen opnieuw gevaarlijk, maar Pasveer pareerde zijn schot. GA Eagles kreeg in de veertigste minuut de eerste goede kans. Sander Post stuurde Jules Reimerink weg, maar de rechtsbuiten bleek niet scherp genoeg in het duel met keeper Harm Zeinstra.
Ook na rust was het eerste gevaar voor FC Emmen. Angelo Zimmerman zag zijn schot net over de kruising verdwijnen. GA Eagles speelde ook in het begin van het tweede bedrijf rommelig. De gasten bleven dreigender. Ruud ter Heide stelde Remko Pasveer op proef, maar de Heracles-huurling redde bekwaam. Dennis Hollart zorgde twintig minuten voor tijd voor het eerste wapenfeit van GA Eagles in de tweede helft. Het schot van de middenvelder was te slap.
Even later sneed Roy Stroeve door de Deventer defensie (0-1). De Eagles waren in de slotfase dicht bij de gelijkmaker, zo zag Dennis Hollart zijn inzet op het lichaam van Zeinstra belandden en miste Hasselbaink de rebound. In de extra tijd besliste Erwin Buurmeijer het duel op een goede pass van Xander Houtkoop: 0-2.