Veendam voert Burgernet sneller in

VEENDAM - Vanwege een reeks branden voert de gemeente Veendam vervroegd het systeem in om burgers te betrekken bij beveiliging, het zogenoemde Burgernet.
Dat is een telefonisch netwerk tussen de gemeente, de politie en burgers om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen.
Het kabinet wil dit systeem landelijk invoeren en het zou volgens de plannen in augustus in enkele Groningse gemeenten van start zou gaan. In verband met de branden is besloten het Burgernet in Veendam versneld in te voeren, zodat het netwerk wellicht een rol kan spelen bij het opsporen van de verdachte of verdachten van de brandstichtingen. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Veendam woensdag bekendgemaakt.
Inwoners in Veendam die zich betrokken voelen bij de veiligheid in hun buurt of wijk kunnen zich aanmelden voor Burgernet. Het systeem bestaat sinds 2008. Inmiddels doen regiokorpsen in onder meer Haaglanden, Hollands Midden, Gelderland Midden, Friesland, Utrecht en Groningen al mee.
Deelnemers aan het netwerk krijgen een ingesproken bericht via hun telefoon of een sms-bericht van de politie met het verzoek om uit te kijken naar een duidelijk omschreven persoon of voertuig. Zo kunnen zij direct helpen bij de opsporing en dragen zij bij aan het verhogen van de veiligheid. Na afloop ontvangen alle ingeschakelde deelnemers een bericht over het resultaat van de actie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl