Wilhelminastraat Emmen op de schop

EMMEN - De Wilhelminastraat in Emmen gaat eind dit jaar op de schop; de weg in het centrum wordt opnieuw ingericht om de veiligheid en de bereikbaarheid te verbeteren.
De gemeente begint met de aanpak van de kruising van de Wilhelminastraat met de Baander en de Kerkhoflaan. Uiteindelijk wordt de hele weg tot aan de Dordsestraat opgeknapt. Met de reconstructie is een bedrag van anderhalf miljoen euro gemoeid.
Vorstschade Emmer wegen
Overigens levert de strenge winter de gemeente Emmen een schadepost op van acht ton. Dat bedrag is de gemeente kwijt aan het herstellen van vorstschade aan het wegennet.
Normaal is na de winter de schade zo'n twee ton, maar nu blijkt dat de wegen in Emmen voor een miljoen euro moeten worden opgeknapt. Volgens wethouder Jenne Holman is het in 20 jaar niet voorgekomen dat de wegen zo'n forse opknapbeurt nodig hebben. In totaal geeft Emmen jaarlijks zo'n acht miljoen uit aan wegonderhoud.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl