Opnieuw actie tegen uitzetting leerling Hondsrug College in Emmen

EMMEN - Het Hondsrug College in Emmen komt opnieuw in actie om te voorkomen dat een leerling van de school wordt uitgezet.
Het Afghaanse/Russische gezin van de 15-jarige Faisal Dindar moet zich volgende week bij het vertrekcentrum in Ter Apel melden. Volgens de familie wil geen van beide landen hen als gezin opnemen. Eerder werden al ruim 5.500 handtekeningen tegen de uitzetting ingezameld. Ondanks dat weigert minister Hirsch-Ballin de familie in Nederland te laten blijven.
Volgens directeur Rolf Mulder van het Hondsrug College heeft minister Hirsch-Ballin op verkeerde gronden besloten de 15-jarige Faisal Dindar en zijn Afghaans/Russische familie uit Emmen geen verblijfsvergunning te geven. Volgens de minister heeft de familie nooit meegewerkt aan uitzetting. Dit klopt niet, schrijven zowel de school als de familie-advocaat aan de minister. Beide partijen kunnen naar eigen zeggen aantonen dat het gezin wel heeft meegewerkt. Het Hondsrug College hoopt dat de familie dankzij deze informatie alsnog in Nederland mag blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl