Superleague Formula van start

3a14df10397768bac12576fd003bb64e_wpicture1_1.jpg
3a14df10397768bac12576fd003bb64e_wpicture1_1.jpg
AUTOSPORT - Het seizoen van de Superleague Formula is gestart.
Op het circuit van Silverstone werd de twee openingsraces verreden van het circus dat over ruim een maand neerstrijkt op het TT-circuit van Assen.
In totaal rijden er 17 bolides voor 17 verschillende voetbalclubs. Voor Nederland doet PSV mee, en verder onder andere AC Milan, Liverpool en Olympique Lyon. De klasse kent veel ex formule 1 coureurs zoals de Fransen Sebastiaan Bourdais en Franck Montagnie en natuurlijk onze eigen Robert Doornbos.
In de eerste race was Yelmer Buurman duidelijk de meest indrukwekkende van de drie Nederlandse rijders. De coureur van AC Milan reed van een zevende naar een tweede plaats. Alleen Craig Dolby (Tottenham Hotspur) bleef Buurman voor. Robert Doornbos en Narain Karthikeyan (PSV) konden geen potten breken. Ze deden niet mee in de strijd om de hoogste plaatsen en eindigden als 11e en 12e.
In de tweede race was het Chris van der Drift die van zich liet spreken. De Nieuw Zeelandse Nederlander moest alleen Sébastien Bourdais voor laten gaan. Yelmer Buurman viel dit maal uit en Narain Karthikeyan crashte. Robert Doornbos werd dit maal zevende met een auto die veel last van onderstuur had.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.