Jasper Iwema traint als 17de

458269b77a00105cc1257701002a5564_wpicture1_1.jpg
458269b77a00105cc1257701002a5564_wpicture1_1.jpg
MOTORSPORT - Motorcoureur Jasper Iwema uit Hooghalen is zijn eerste training op het circuit van Qatar goed begonnen. De 20-jarige Drent zette een 17de tijd neer.
Hij staat ruim vier seconden achter de voorlopig snelste rijder in de 125cc, de Spanjaard Pol Espargaro.
Voor de coureurs op het hoogste motorsportniveau begint het seizoen dit weekend met avondraces. Ze zullen onder kunstlicht de wedstrijden verrijden. Jasper Iwema, uitkomend voor het CBC Corse team, hoopt zijn eerste punten direct tijdens de eerste wedstrijd te halen. Vanavond staan de kwalificaties gepland. Zondagavond wordt de wedstrijd verreden.
"We begonnen goed maar helaas gingen we tijdens de sessie de verkeerde kant op met de afstelling. Na deze verandering ging het allemaal moeizaam en koste me het heel veel moeite en energie om snel rond te gaan. Het probleem zat in de vering maar ook gedeeltelijk bij mezelf omdat ik na de problemen me niet goed kon concentreren en me waarschijnlijk zelf tegen beter weten in teveel druk oplegde om een snelle tijd te rijden. Al met al dus een moeizame dag maar morgen krijgen we opnieuw een kans en dan wil ik laten zien wat ik echt kan op deze baan,' aldus Iwema tegenover racesport.nl.
Motorsportliefhebbers kunnen voorlopig geen Grand Prix' s kijken op de televisie. Onlangs sloot het commerciele canaal "Car Channel" een voorlopig contract met de rechthebbende partij Dorna. Volgens een woordvoerder van "Car Channel", veranderde Dorna deze week de voorwaarden van de uitzendingen. Car Channel wil hier niets van weten en houdt vast aan het gesloten contract. " Dit betekend dat de races in Quatar iet te zien zijn. " Car Channel" is in Drenthe te zien via het digitale kanaal. Dorna wil niet reageren.
(foto racesport.nl)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl