Ongarato winnaar profronde van Drenthe

WIELRENNEN - Alberto Ongarato heeft zaterdag de Ronde van Drenthe voor profs gewonnen. De renner van de Vacansoleil ploeg klopte na ruim 200 kilometer de onstnapte Belg Andy Capelle.
In de laatste kilometers sprong hij weg uit een groep van ongeveer dertig renners.
In een treintje van Vacansoleil werd vervolgens Ongarato in stelling gebracht om in de laatste meters nog over de Belg heen tekomen. Dit lukte nip; hij klopte Capelle net voor de meet. Michal Golas uit Polen werd derde.
Coen Vermeltfoort van de Rabobankploeg, zou gedurende de koers zijn sleutelbeen te hebben gebroken, maar na de finish bleek hij nog gewoon in koers te zijn. Ploeggenoot Mats Boeve was degene die geblesseerd in de berm lag. Ook de Fries Lieuwe Westra van Vacansoleil moest de koers verlaten vanwege een sleutelbeenbreuk.
Bert-jan Lindeman uit Assen finishte op de 43ste plaats. Hij had 3.46 achterstand op de winnaar. Marco Bos, net hersteld van een zware blessure finishte op een 55ste plaats. Beide mannen komen uit voor Cyclingteam Jo Piels.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl