Feestelijke ingebruikname nieuwe rolstoelbus

ASSEN - Het district Drenthe van het Nederlandse Rode Kruis heeft een nieuwe rolstoelbus in gebruik genomen.
Voor de aanschaf van de verlengde bus hebben de plaatselijke Rode Kruisafdelingen in Drenthe de afgelopen jaren geld ingezameld.
Districtsvoorzitter, Minze Vries nam de sleutel van de nieuwe bus in ontvangst en gaf deze op zijn beurt weer door aan coördinator Karl Vergunst, die de ritten van de bus regelt. Vries benadrukte dat met deze nieuwe bus aan de wensen van de groep vrijwillige chauffeurs wordt voldaan. Zo is er bijvoorbeeld een lage instap.
Hoewel het voertuig bijna 7 meter lang is bijna 2 meter hoog, kan het met een gewoon rijbewijs worden bestuurd. De bus kan zes rolstoelers plus twee begeleiders vervoeren en is toegerust met een modern navigatiesysteem. Een lift brengt de rolstoelen aan boord.
De bus is bestemd voor sociaal vervoer, zoals ouderen, eenzamen, chronisch zieken en mensen met een lichamelijke of psychische beperking. Door of namens de klant kan (via rolstoelbus@planet.nl) een rit naar een bepaalde bestemming worden aangevraagd. Ook kan het vervoer van of naar vakantieaccommodaties worden geregeld.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl