Inschrijvingen 4Mijl van Groningen

Grietje Pasma van de organisatie van de 4Mijl.mp3
ATLETIEK - De inschrijving voor het grootste hardloop-evenement van het Noorden, de 4Mijl, is woensdagmorgen begonnen.
De 4Mijl is een sportieve gebeurtenis die elk jaar heel veel Drenten naar Groningen trekt. Voor de recreanten-klasse was woensdag rond het middaguur het maximaal aantal inschrijvingen bereikt. Nieuwe inschrijvers komen op een wachtlijst te staan. Bij de bedrijven- en wedstrijdloop zijn nog wel plaatsen beschikbaar.
Voorgaande jaren startte de inschrijving 's nachts, dit jaar besloot de organisatie het op een andere manier aan te pakken, omdat dat gebruiksvriendelijker is. Volgens Grietje Pasma van de organisatie van de 4Mijl gaat de verkoop nu ook sneller dan in voorgaande jaren. De inschrijving opende om 10.10 uur, symbolisch omdat het hardloopevenement op 10-10-'10 wordt gehouden. De organisatie heeft toestemming om in totaal 17.500 mensen te laten meelopen, maar hoopt op 1.000 hardlopers meer. Voor die mensen worden wachtlijsten gemaakt voor het geval de organisatie toestemming krijgt meer mensen te laten meelopen.
Vorig jaar ging de 4Mijl voor het eerst naar Haren. Dat is zo goed bevallen, dat de lopers ook dit jaar naar Haren gaan. De deelnemers lopen voor het goede doel: Energy for all, daarmee wordt geld ingezameld voor kinderen met een stofwisselingsziekte.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl