Eis 6 jaar cel tegen oud-topman Bart V. van Icare

PROVINCIE - ASSEN - De advocaat van oud-Icare topman Bart V. van thuiszorginstelling Icare heeft vrijspraak geëist voor zijn cliënt. Tegen V.
werd vrijdag tijdens de behandeling van de megafraudezaak 6 jaar cel geëist. Ook de advocaten van medeverdachte Johannes B, bepleitten vrijspraak voor hun cliënt. Tegen B. werd eerder vrijdag 20 maanden cel geëist, waarvan 10 maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.
Volgens Justitie heeft Bart V. Icare voor tussen de 5 en 10 miljoen euro hebben benadeeld door onder meer de verkoop van panden en een bedrijfsonderdeel. Hij zou het geld in eigen zak hebben gestoken. Bart V. ontkent de beschuldingen. Bart V. staat samen met drie andere verdachten terecht voor oplichting, witwassen en belastingontduiking.
Johannes B heeft volgens Justitie meegewerkt aan de fraude en als eigenaar van Thuiszorgwinkels BV 1,5 miljoen euro in eigen zak gestoken. Ook hij ontkent.
De van miljoenenfraude verdachte oud-topman Bart V. van zorginstelling Icare in Meppel staat sinds dinsdag 13 april voor de rechter. V. was van 1998 tot 2005 bestuursvoorzitter van Icare. Volgens Justitie heeft Bart V. in die tijd vorstelijk verrijkt bij onder meer de verkoop van Thuiszorg Perfect, de verkoop van de thuiszorgwinkels en de verkoop van panden van Icare. Het Openbaar Ministerie deed jaren onderzoek naar de handel en wandel van de oud-directeur van Icare.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl