Kansloze nederlaag FC Emmen tegen Zwolle

VOETBAL - FC Emmen heeft de laatste thuiswedstrijd van het seizoen kansloos verloren. In een zo goed als uitverkocht stadion was FC Zwolle met 0-3 te sterk.
Bij rust stond het al 0-2 door doelpunten van Lopes en Schreurs. De formatie van trainer Sinkgraven stelde hier in de eerste helft bitter weinig tegenover. Verder dan een kans van topscorer Ruud ter Heide kwam Emmen niet. Na rust probeerde de thuisploeg het tij nog te keren, maar er kwam nauwelijks gevaar.
Tot drie keer toe had Emmen de kans er weer een wedstrijd van te maken, maar een kopbal van Ruud ter Heide viel boven op de lat, een schot van Buurmeijer leek meer op een voorzet en nog een inzet van Buurmeijer werd gekeerd door Zwolle-doelman Boer. Zes minuten voor tijd viel de beslissing. Uit een counter scoorde Rojer de 0-3.
Een slecht afscheid dus van FC Emmen voor het thuispubliek, dat na afloop nog wel de handen op elkaar deed voor Rahim. De centrale verdediger die in de winterstop de gelederen van Emmen kwam versterken keert terug naar zijn geboorteland Burkina Faso. Eigenlijk zou hij pas na de laatste competitiewedstrijd vertrekken, maar omdat Emmen al veilig is laat Emmen hem eerder gaan.
Door de nederlaag blijft Emmen staan op de vijftiende plaats in de Jupiter League. Veendam won wel vrijdagavond. Bij Fortuna Sittard werd het 0-1 door een goal van Michael de Leeuw. Door die zege staat de formatie van trainer Joop Gall op de belangrijke achtste plaats, die recht geeft op het spelen van de play-offs.
FC Emmen speelt op vrijdag 7 mei een oefenwedstrijd tegen SC Heerenveen. Er zullen spelers worden gehuldigd en afscheid worden genomen van vertrekkers. De toegang is gratis.