Heerenveen zoekt directievoorzitter

VOETBAL - SC Heerenveen heeft zaterdag een advertentie geplaatst in een viertal kranten. De club zoekt immers een nieuwe directievoorzitter.
'Nu gaat het echt beginnen', zegt Raad van Commissarissen-voorzitter Bart van der Meer zaterdag in de Leeuwarder Courant.
Heerenveen heeft nog niemand gepolst voor de vacante functie. 'We hebben niet gekozen voor een headhunter', zegt Van der Meer. 'Want als die iemand benadert wordt, heeft die persoon daar meteen een verwachtingspatroon bij.' Heerenveen, die volgens Van der Meer een echte leider nodig heeft, wil in mei de zaak afronden. De RvC benoemt deze maand de leden voor de sollicitatiecommissie. De voorzitter van de RvC verwacht geen reacties vanuit de eigen club.
Intern rommelt het volgens de LC nog wel voort. Na het interview die de directie van Heerenveen gaf in de Leeuwarder Courant, liepen de spanningen hoog op. Directeur Yme Kuiper botste met RvC-lid Klaas de Leeuw. 'Er is goed over gesproken', zegt Van der Meer. 'De vergadering is goed afgesloten. Ik begrijp dat de directie in een soort verwerkingsproces zit en Klaas moet in staat zijn snel over wat zaken heen te stappen

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl