Illegale bomenkap Tynaarlo

Een reportage van Peter Vegter.mp3
TYNAARLO - Op het terrein van koeltechnisch bedrijf Dorenbos in Tynaarlo zijn illegaal bomen gekapt. Dat zeggen de gemeente Tynaarlo en een buurman van de bedrijfseigenaar.
De directeur heeft zonder een kapvergunning tientallen bomen weggehaald van zijn perceel aan de Zuidlaarderweg. Dorenbos wil daar een woning bouwen, maar daar stak de gemeente vorig jaar al een stokje voor. Het bosje vormde volgens de gemeente een natuurzone tussen het voormalige natuurbad en natuurgebied het Maatschappijgat.
Voor bomen met een doorsnede van 25 centimeter of meer is een kapvergunning nodig. Volgens de buurman zijn meerdere bomen van dit formaat gesneuveld. De gemeente Tynaarlo gaat met de betrokkenen om tafel en beraadt zich nog op vervolgstappen. Dorenbos krijgt mogelijk een boete en hij kan worden verplicht om nieuwe bomen aan te planten.
De bedrijfseigenaar zelf verklaart dat hij slechts de wildernis heeft opgeruimd. Volgens hem is er 1 boom van meer dan 25 centimeter doorsnee gekapt en dat was een dood exemplaar.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl