Lintje voor Jan Warmolts

ZWEELOO - Burgemeester Bert Bouwmeester van Coevorden reikte woensdagavond in Zweeloo een Koninklijke Onderscheiding (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) uit aan Jan Warmolts uit Zweeloo.
Warmolts is al ruim veertig jaar vrijwilliger op sociaal, cultureel en maatschappelijk gebied. Hij zet zich in voor de cultuur en geschiedenis van Drenthe, met name Zweeloo, en weet mensen in beweging te krijgen en te enthousiasmeren. Hij heeft diverse boeken geschreven over Zweeloo en geeft rondleidingen door het dorp. Jan Warmolts betekent volgens de gemeente veel voor de promotie van Zweeloo.
De uitreiking vond plaats tijdens de feestelijke onthulling van twee nieuwe informatiepanelen over 'de Prinses van Zweeloo'. Dat is de naam die werd gegeven aan de stoffelijke resten van een vroeg-middeleeuwse dame, waarvan het graf in 1952 gevonden werd bij een zandwinning bij Zweeloo. Warmholts is één van de initiatiefnemers tot het plaatsen van die informatiepanelen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl