Uitruimingsoefening tehuis Hoogeveen

HOOGEVEEN - Het verzorgingstehuis De Westerkim in Hoogeveen was woensdag het decor van een oefening. Er werden 19 rolstoelers en 120 bewoners geëvacueerd.
Aan de oefening werkten mee: brandweer, de gemeenten Hoogeveen, Midden-Drenthe, Meppel, De Wolden en Westerveld, Het Nederlands Rode Kruis, Politie Drenthe, Hulpverleningsdienst Drenthe (HVD) en de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen). Met deze oefening wilde verzorgingstehuis De Westerkim toetsen of ook hun interne organisatie bij een dergelijk incident goed functioneert.
Alles verliep volgens de organisatie rustig en correct. Toch was er een punt van zorg omdat de bussen voor de vervoer te laat kwamen waardoor de mensen te lang moesten wachten. Directeur Johan Beijering van de Westerkim laat weten dat als er echt brand was geweest de mensen wel erg lang buiten hadden moeten staan. In deze fictieve situatie werden ze in de grote zaal van de Westerkim opgevangen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl