Chris Vermeulen en Robert Doornbos op Superbike

MOTORSPORT - De Australische motorcoureur Chris Vermeulen zal dit weekeinde van start gaan in Assen tijdens de vierde ronde van het wereldkampioenschap Superbike.
De voormalig MotoGP-coureur is weliswaar nog niet volledig hersteld van een knieblessure, maar voelt zich fit genoeg voor een rentree. Vermeulen ging in februari hard onderuit met zijn kawasaki tijdens de tweede race op zijn thuiscircuit Phillip Island. Vermeulen heeft inmiddels een knieoperatie ondergaan, maar zal later dit jaar nogmaals onder het mes moeten.
Autocoureur Robert Doornbos zal tijdens de Superbike wedstrijden zondag in Assen zijn Superleague Formula Auto demonstreren. Doornbos rijdt voor het Braziliaanse Corinthians. Na afloop van de tweede wedstrijd van de superbike zal Doornbos een aantal ronden met deze bolide rondracen. Het is de eerste keer dat er een superleague wagen op het TT circuit rijdt. Deze demonstratie is een opmaat voor de Superleague Grand Prix in Assen. Deze wedstrijd, meetellend voor het wereldkampioenschap, wordt op 16 mei gehouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl