Dader steekpartij Assen ook vervolgd voor dood door schuld

LEEUWARDEN - Jelmer B. uit Assen wordt niet alleen vervolgd voor moord of doodslag op Vincent Huizing uit De Kiel, maar ook voor dood door schuld.
Dat heeft het gerechtshof in Leeuwarden vrijdagmiddag besloten.
Huizing stierf in december 2008 door een messteek in zijn hals. De 19-jarige Jelmer B. uit Assen die terecht stond op verdenking van het doodsteken van Huizing, werd vorig jaar door de Asser rechtbank vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. De beide jongens hadden op 27 december 2008 een feestje met twee vriendinnen in Assen waar ruzie ontstond. Onduidelijk bleef of Jelmer B. het slachtoffer gestoken heeft of dat Vincent in een mes is gelopen.
Omdat het OM pas tijdens het hoger beroep vrijdag dood door schuld aan de ten laste legging wilde toevoegen, vroeg de advocaat van Jelmer B. om uitstel. De raadsman wil de verdediging van Jelmer aanpassen aan de nieuwe situatie. Het Hof was zowel het OM als de advocaat ter wille en heeft de zitting verplaatst naar 25 juni.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl