Alle trainers Drents Schaatsgewest opgestapt

SCHAATSEN - Alle trainers van het Drentse schaatsgewest zijn opgestapt na onenigheid met het bestuur. Het gaat om Tjaard Eisses, Henk Warmink en Bram Daamen.
En ook Renate Groenewold, die als stagiaire betrokken is geraakt bij het Drentse schaatsgewest, ziet een samenwerking met het huidige bestuur niet meer zitten. Alleen als het bestuur opstapt valt er te praten over een terugkeer van de trainersstaf.
De onenigheid is ontstaan tijdens een vergadering over de begroting voor volgend seizoen. Volgens de trainers is het bestuur teveel gericht op breedtesport en denkt het te weinig aan de Drentse talenten.
Voorzitter Bert Kruit van het Drentse Schaatsgewest laat weten dat de trainers ten onrechte op de stoel zijn gaan zitten van de nieuwe technische commissie. De trainers kwamen zelf met een (veel te hoge) begroting voor volgend seizoen en dat was niet hun taak, volgens Kruit. Hij vindt dat eerst het vertrouwen tussen de trainers en de technische commissie hersteld moet worden voordat er inhoudelijk over een begroting gepraat kan worden.
Maandag volgt nog een gesprek met een mediatior. Wat de trainers betreft is het dan buigen of barsten en is er geen ruimte meer voor een lijmpoging. Voorzitter Kruit hoopt dat er nog wel een mogelijkheid is om de trainers voor het gewest te behouden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl