E&O en Volendam strijden om landstitel

HANDBAL - Zowel E&O als Volendam hebben zich met nog twee wedstrijden te gaan geplaatst voor de finale om de landstitel. De Emmenaren wonnen thuis met 33 - 24 van Quintus uit Kwintsheul.
En omdat BEVO uit het Limburgse Panningen met 22 - 28 thuis verloor van Volendam zijn zowel de Volendammers als de Emmenaren door de Limburgers niet meer te achterhalen. Opmerkelijk bij E&O was de comeback van Remco Hagen. De rechteropbouwer uit de ploeg van trainer/coach Peter Portengen stond tien weken met een blessure aan de kant. Hagen speelde ongeveer twintig minuten en was goed voor negen doelpunten. Hoewel de einduitslag doet vermoeden dat het voor E & O een makkie was, bleef Quintus tot ruim twintig in de eerste helft gelijke tred te houden.
Voor het definitief bereiken van de finale werden de mannen uit Emmen overigens geholpen door Volendam dat na een gelijkopgaande eerste helft die eindigde in een 12-12 ruststand, met 21-28 won in Panningen van Bevo. Een overwinning die pas in de slotfase tot stand kwam. Bevo maakte het Volendam tot 18-19 lastig, maar moest buigen toen Felix Jansen in 51e minuut de 18-22 scoorde. Daarmee was de laatste concurrent voor een finale plaats uitgeschakeld. Met E&O en Volendam gaan de twee ploegen om de nationale titel strijden die daar gezien de reguliere competitie en de nacompetitie ook het meest recht op hebben.
E&O en Volendam spelen nu een best of three finalereeks. De eerste wedstrijd om de landstitel staat op zaterdag 15 mei a.s. in Emmen op het programma. Het voorrecht van de thuiswedstrijd dankt E&O aan het feit dat het de reguliere competitie als koploper afsloot.