Faillissementsaanvraag Veendam uitgesteld

PROVINCIE - VOETBAL -Er gloort toch nog hoop voor de BV Veendam. Woensdag rond deze tijd leek een faillissement van de voetbalclub niet te vermijden. Toch is dat faillissement er nog steeds niet.
Dat komt onder meer door de onverwachte grote steun die uit alle hoeken lijkt te komen. Zo wordt er de hele dag al geld binnengebracht aan de Langeleegte. Voor bewindvoerder Wim Enzinger, van de BV Veendam, was dat reden om de rechtbank te vragen de uitspraak van het faillissement uit te stellen.

Wanneer er witte rook uit de Langeleegte komt is nog niet bekend. De verwachting is dat ook de komende dagen mensen en bedrijven met hun bijdragen bij Veendam aankomen.
Oud-Veendamspits Ronald Hamming uit Assen volgt de ontwikkelingen bij de BV Veendam op de voet.
Woensdagmiddag vroeg bewindvoerder Wim Entzinger het faillissement van de profclub aan omdat sponsor Jans Norder slechts 600.000 van de benodigde 950.000 euro wilde betalen. In afwachting van een laatste reddingspoging heeft de rechter laten weten zijn uitspraak even uit te willen stellen. De situatie bij BV Veendam gaat oud-spits Ronald Hamming uit Assen aan het hart.
Volgens ondernemers die bezig zijn geld in te zamelen, is er nog een tekort van 150.000 euro. Als dat zo is, dan zou er dinsdagavond al 200.000 euro zijn ingezameld. Er gaat verder een gerucht dat FC Groningen de helpende hand zou bieden door topscorer Michael de Leeuw te kopen. De club zegt over dat gerucht nog niets te weten.
Als het faillissement wordt uitgesproken, volgt ontslag van de medewerkers en trekt de KNVB de proflicentie van Veendam in. Als dat gebeurt voor 30 juni kan het gedegradeerde FC Oss alsnog in de Jupiler League blijven.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl