Onrust Ter Apel groeit

TER APEL - De onrust in het vertrekcentrum in Ter Apel groeit, nu de hongerstaking onder uitgeprocedeerde asielzoekers heeft geleid tot ziekenhuisopname van twee betrokkenen.
Zij zijn opgenomen in ziekenhuizen in Emmen en Stadskanaal. In totaal tien asielzoekers gingen enkele weken geleden in hongerstaking om te protesteren tegen hun uitzetting en tegen een in hun ogen onrechtvaardige behandeling. De directeur van de Integratie en Naturalisatie Dienst, IND, komt dinsdag naar Ter Apel op poolshoogte te nemen. Vluchtelingenorganisatie Inlia verwacht dat binnen 24 uur meer hongerstakers worden opgenomen in een ziekenhuis. Volgens cardioloog Leen Van Wijk van het Refajaziekenhuis in Stadskanaal verkeert de hongerstaker die daar verblijft buiten levensgevaar. Ongeveer de helft van de uitgeproceerde asielzoekers die in het vertrekcentrum Ter Apel terechtkwam, verdwijnt daar zonder daadwerkelijk het land uitgezet te worden. Van de bijna 200 asielzoekers vertrokken 47 met onbekende bestemming. 59 mensen werden op straat gezet, omdat de periode van opvang afliep en er geen uitzicht was op een snelle uitzetting. Dat blijkt uit antwoorden van minister Verdonk van Vreemdelingenzaken op vragen van PvdA-Kamerlid De Vries. Die wilde weten hoeveel mensen er in het vertrekcentrum terechtkomen en wat er met ze gebeurt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl