Duidelijker regels in Ter Apel

TER APEL - Binnen een week moet er een 'spoorboekje' met regels zijn zodat uitgeprocedeerde asielzoekers weten waar ze aan toe zijn.
Dat is de uitkomst van een gesprek tussen Vluchtelingen organisatie Inlia, het COA, de IND en de vreemdelingenpolitie in Ter Apel. De diensten hebben toegezegd de regels te verduidelijken. Volgens directeur Van Tilborg van Inlia ontstaan er nu veel problemen doordat niet duidelijk is welke procedures worden toegepast. Er is volgens hem nu een aantal goede afspraken gemaakt. Het is nog niet duidelijk wat de uitkomst betekent voor de hongerstaking van 10 mensen in het vertrekcentrum in Ter Apel. Minister Verdonk houdt vast aan de gemaakte afspraken en dat betekent dat de asielzoekers het land uit moeten. De Iranier die maandag is opgenomen in het ziekenhuis in Stadskanaal heeft al laten weten liever te sterven dan terug te gaan naar Iran, omdat hij daar vermoord wordt. In totaal weigeren tien vluchtelingen al twee weken om te eten. Twee van hen zijn opgenomen in ziekenhuizen. Vluchtelingenorganisatie Inlia verwacht dat binnen 24 uur ook drie andere hongerstakende asielzoekers moeten worden opgenomen in ziekenhuizen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl