Mannen vast voor illegaal jagen

Een verslag van Bianca Bosma.mp3
ASSEN - Twee mannen uit Beilen en een man uit Schoonebeek hebben zes dagen vastgezeten in verband met verboden jachtpraktijken.
De mannen zouden vergiftigde aasdieren en verboden munitie gebruikt hebben. De zaak kwam aan het rollen nadat een boswachter van het landgoed Hiermstrastate in Hooghalen aangifte deed. De verdachte jagers gebruikten illegale vangkooien en schoten dieren met loodhagel, een verboden munitiesoort. De als aas gebruikte dieren waren opengesneden en gevuld met vergif. De mannen van 41, 43 en 65 jaar, zijn na verhoor weer vrijgelaten. De zaak ligt nu bij het Openbaar Ministerie.
Als het aan Natuurmonumenten ligt worden in het vervolg jachthuurovereenkomsten ingetrokken als er sprake is van een verdenking van vergiftiging op het terrein. De vereniging hoopt dat daardoor jagers worden aangespoord in de gaten te houden of andere jagers zich schuldig maken aan illegale praktijken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl