Tekort aan huisartsen in Emmen

EMMEN - De PvdA-statenfractie wil van Gedeputeerde Staten weten wat het college gaat doen aan het tekort aan huisartsen in Emmen.
Daar zijn vier praktijken gesloten en dat betekent een hogere werkdruk voor de overige huisartsen en een lange wachttijd voor patienten wanneer ze een afspraak proberen te maken. Het tekort ontstaat omdat huisartsen die met pensioen gaan moeilijk vervangen kunnen worden. Volgens de PvdA-fractie moeten GS om tafel met Zorgbelang en de zorgverzekeraars om de problemen in Emmen in kaart te brengen. Ook wil de PvdA dat er meer aandacht komt voor de opleiding van plattelandshuisartsen
Volgens Anne van der Zijl, voorzitter van de Huisartsenkring Drenthe en voormalig huisarts, is het tekort aan huisartsen in Zuidoost Drenthe ernstig te noemen. Reden hiervoor zou onder meer zijn dat het moeilijk is om huisartsen die met pensioen gaan te vervangen.

Heb je een nieuwstip, nieuwe informatie óf heb je een foutje gespot? Stuur een bericht, foto of filmpje via WhatsApp of mail de redactie.