Asielzoekers niet meer op straat

TER APEL - De gemeenteraad van Vlagtwedde heeft burgemeester Broertjes de opdracht gegeven alles in het werk te stellen om te voorkomen dat uitgeprocedeerde asielzoekers uit het vertrekcentrum in Ter Apel op straat worden gezet.
Een motie van die strekking is dinsdagavond aangenomen tijdens de raadsvergadering in een bomvol gemeentehuis. Directe aanleiding is de hongerstaking van 10 uitgeprocedeerde asielzoekers, die zeggen dat ze onrechtvaardig en slecht worden behandeld in het vertrekcentrum. Er werd ook nog een motie aangenomen waarin de gemeente Vlagwedde zich verplicht per jaar 25.000 euro beschikbaar te stellen voor de noodopvang van asielzoekers. Tweede-Kamerlid Dijsselbloem van de PvdA wil dat minister Verdonk met de hongerstakers in het verwijdercentrum in Ter Apel gaat praten. De minister moet een einde maken aan de escalerende situatie in Ter Apel, vindt het Kamerlid. Tien vluchtelingen uit het vertrekcentrum zijn in hongerstaking. Twee liggen in het ziekenhuis. Ze vinden dat ze onrechtvaardig behandeld worden. Kamerlid Vos van Groen Links wil dat minister Verdonk het opvangcentrum weer openstelt voor vluchtelingen die de afgelopen weken ten onrechte op straat zijn gezet.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl