Ook Buurmeijer en Lip weg bij FC Emmen

FC Emmen directeur Gerrit Volkers.mp3
VOETBAL - FC Emmen neemt vrijdagavond - naast Niek Ripson - ook afscheid van Erwin Buurmeijer en Patrick Lip. Beide spelers kwamen in de winterstop de gelederen van de Drentse club versterken.
Erwin Buurmeijer werd gehuurd van Veendam, maar kwam door blessures niet echt aan spelen toe. De onderhandelingen over een nieuw contract liepen de afgelopen week spaak, omdat vraag en aanbod volgens FC Emmen-directeur Gerrit Volkers te ver uit elkaar lag. Buurmeijer hoopt op een aanbieding uit het buitenland. Patrick Lip werd in de winter overgenomen van FC Oss, maar kon in Emmen de verwachtingen eigenlijk nimmer waarmaken.
Verder op het lijstje met vertrekkende spelers staan: Niek Ripson (zie elders op deze site), Tamas German, Jannes Wolters (stopte al eerder dit seizoen), Arjen Bergsma, Bas van Wegen, Xander Houtkoop (gaat naar Heracles Almelo) en ook die van spits Ruud ter Heide. Ter Heide werd sinds de winter gehuurd van Cambuur, waar hij ook volgend seizoen onder contract staat. Volkers: "We hebben veel met Ruud gesproken en ook met zijn zaakwaarnemer. Samen hebben we besloten om vrijdagavond afscheid te nemen. Niet dat we dat willen hoor, maar simpel vanwege het feit dat hij eigendom is van Cambuur. Ruud wil graag blijven, heeft het hier geweldig naar zijn zin en natuurlijk blijven we hopen dat hij ook volgend seizoen in het rood-wit te bewonderen is."
FC Emmen neemt vrijdagavond om 20.00 uur afscheid van deze negen spelers in het oefenduel tegen sportclub Heerenveen. Dat duel is voor publiek gratis toegankelijk.
Overigens speelt FC Emmen op 13 juli haar jubileumwedstrijd: 25 jaar betaald voetbal. Tegenstander op de Meerdijk is dan landskampioen FC Twente. Aanvang van die wedstrijd is 19.00 uur.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl