Fors verlies heren E&O in 'oefenpotje'

HANDBAL - De handbalheren van E&O hebben de laatste wedstrijd in de kampioenspoule met ruime cijfers verloren van Volendam. Na een 17-16 voorsprong bij rust werd het 27-36 voor de oranjehemden.
De wedstrijd tussen de twee finalisten om de landstitel was er één onder de noemer 'oefenpotje'. Beide ploegen gaven hun beste spelers rust, al was dat in het geval van E&O eerder noodzaak dan luxe. Spelmaker Joeri Verjans kampte met een schouderblessure, terwijl rechteropbouwer Remco Hagen nog lang niet de oude is.

In de eerste helft bood E&O overigens prima partij, met een uitstekend keepende Marco Woltersom en opbouwer Jan Gerald Mulder als uitblinkers. Na rust capituleerde de thuisploeg - toch geruggesteund door een grote schare supporters - vrij snel. Zeker nadat Erik Huizing met een spierblessure moest afhaken werd het verschil snel gemaakt. Uiteindelijk bleef de teller dus staan op 27-36. Een uitslag die alleen interessant is voor de statistieken, want het speelschema van de finale om het landskampioenschap stond al vast. E&O begint komende zaterdagavond thuis tegen Volendam en gaat twee weken later op bezoek in Volendam. Is na twee wedstrijden de kampioen niet bekend dan wordt de derde en beslissende wedstrijd gespeeld in Emmen gespeeld.

Topscorers bij E&O: Leon van Schie 7, Jan Gerald Mulder 7 en Erik Huizing 6.

Deel dit artikel: