Hongerstaker uit ziekenhuis

ASSEN - De Iraanse hongerstaker die was opgenomen in het ziekenhuis in Stadskanaal is weer terug in het vertrekcentrum in Ter Apel.
Zijn toestand is zodanig stabiel dat het ziekenhuis het verantwoord vindt hem te laten gaan. De hongerstaker die in Emmen is opgenomen is nog niet terug. Twee andere hongerstakers worden overgeplaatst naar Velp. Hun uitzetprocedure is voorlopig opgeschort. Volgens de IND kunnen ze niet worden uitgezet omdat ze te zwak zijn om te reizen. Teleurgesteld De hongerstakers in het vertrekcentrum Ter Apel zijn zeer teleurgesteld in de gemeenteraad van Vlagtwedde. Dit zegt de werkgroep Vluchtelingen Vrij namens de actievoerende asielzoekers. Volgens de werkgroep verwijten de hongerstakers de gemeenteraad geen duidelijke afstand te nemen van wat wordt genoemd "het onmenselijke regime in het vertrekcentrum". Het aanbod van de IND en het COA om sommige actievoerders tijdelijk weer toe te laten tot een asielzoekerscentrum zou alleen bedoeld zijn om de hongerstaking te breken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of video via WhatsApp: +31651568886 of mail naar redactie@rtvdrenthe.nl